Colibita, un sat desprins dintr-o poveste, o vacanta de basm


colibita-seven-travel
Colibița, un sat desprins dintr-o poveste, o vacanță de basm

Țara noastră este un „izvor nesecat” de bogății naturale, dar mai ales de locuri unde realitatea și basmul par să se întrepătrundă. Vrem să vă ajutăm să (re)descoperiți România așa cum este ea în realitate: o țară care are multe, foarte multe de oferit din punct de vedere turistic. Astăzi vrem să aduce în prim plan un sat – Colibița – care vă va cuceri prin frumusețea simplă și totuși enigmatică.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la tel.  0771 623 660 sau pe email: rezervari@seventravel.ro

Despre Colibița, prin ochii unui turist entuziast
Vă lăsăm, în cele ce urmează, câteva cuvinte despre acest loc minunat și pitoresc, așa cum ni-l descrie colega noastră, Luminița Franț.

„La granița dintre Ardeal și Moldova, se află  Ținutul  Bârgăului  sau  cum le place localnicilor să îl numească, Țara Bârgăului, formată din mai multe sate, care poartă în extensie denumirea „Bârgăului”: Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Susenii Bârgăului, Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Mureșenii Bârgăului.

Colibița este un sat din comuna  Bistrița Bârgăului , așezat pe Valea Bistriței, între munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița . Înițial, localitatea se afla pe locul în care este acum prezent lacul. Din 1923, Colibiţa a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în  1975.  În 1979  s-a luat decizia de strămutare a satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare.

Pe lângă frumusețea cu care a fost înzestrat ținutul, care îmbină perfect  cele 4 elemente:  lacul, munții, pădurile și aerul, care are  efect curativ, fiind cel mai ozonat aer din țară.

Mai mult decât atât, acest loc mirific este unic în ţara noastră pentru că, datorită peisajului natural deosebit de frumos şi totodată variat, oferă turiştilor posibilitatea de a se bucura de privilegiile plajei, la munte. Aici poţi sta la plaja amenajată pe lac, pe şezlong, și poţi face o baie în apa răcoroasă, în timp ce admiri crestele munţilor, bucurându-te de liniște. La 900 de metri altitudine, căldura este mai uşor de suportat, spun turiştii care ajung la Colibiţa.

Gazdele se întrec, parcă, să pună la dispoziția turiștilor  servicii dintre cele mai bune, reușind să păstreze, totodată, tradiția, simplitatea, bunul gust, căldura și bucuria de a primi oaspeți. De asemenea, pentru cei cărora le place experiența SPA, găsiți astfel de centre cu piscine, saune umede și uscate, salină, ciubăr încălzit.

Daca ești în căutare de liniște în inima naturii, să redescoperi tradiții transmise din străbuni, mâncare tradițională (ex. pâinea făcută după o veche rețetă,  produsă la  Atelierul de pâine tradiționala)  și bautură locală, să afli povești adevărate ale unor oameni frumși ai locului, Colibița te așteaptă.

Pentru iubitorii de drumeții și festivaluri, Tihuța Retreat organizează „Festival cu Lac”, cu muzică electronică, care a adunat în vara anului 2019 peste 400 de participanți.

Tot în Colibița o găsiti pe tanti Anicuța Pop, mare maestra în confecționarea costumelor  tradiționale românești, lucrate manual în atelierul său – un adevărat muzeu de artă -, unde am băut cel mai bun ceai cu gust de copilărie.

Garantăm: câteva zile petrecute în acest  ținut te reconectează la sufletul tău. Am cuprins povestea locurilor pe care le-am simțit cu inima, am cuprins toata lumina oamenilor întâlniți în  acest  parcurs  frumos, pentru a putea da mai departe. Să fii turist în țara ta poate fi mai mult decât surprinzător!”

Cazare în Colibița
Găsim în Colibița cazare de 2*, 3* și 4*, cu camere dube, triple, apartamente și bungalow-uri.  Tarifele sunt decente, pornind de la 150 – 450 lei /noapte.  Spațiile de cazare  sunt amenajate în stil rustic sau modern și dispun de baie proprie, parcare , spații de joacă pentru copii, bucătării, terase și foișoare, precum și servicii de masă, ce pot include micul dejun , demipensiune sau pensiune completă.

Pensiunea Bradul 4*

Localizare: Valea Străjii (înainte de a urca spre Pasul Tihuța, imediat după Mureșenii Bârgăului). 6,5 KM până la Colibița. Parter: Restaurant, capacitate 70/80 locuri. Etaje: Parte de servit masa – sala de conferinte cu videoproiector –  biliard – doar pentru cei cazați., terasă. 8 camere în curs de clasificare, capacitate 20 locuri  + 2, spațioase, moderne, 4 camere au canapea extensibilă. Facilități: Wi-fi gratuit, TV, încălzire centrală, spațiu verde, căsuță în copac, bazin cu pești (păstrăv pentru restaurant). În apropiere: Via transilvanica, Drumul romanilor, Colibita – 6,5 km.

Pensiunea Ursa 4*

Localizare: Prundu Bârgăului, la aprox. 250 m de DN 17. Facilități camere: 4 DBL – vara se închiriază pe cameră, iarna toată cabana, spațioase, cu balcon, mobilate cu bun gust, Living la parter, bucătărie utilată. 3 camere în casuța din copac – nu este in copac!!! la parter bucătărie, cuptor afară, zonă de luat masa, ciubăr. La etaj 3 camere spațioase, pat dublu cu baldachin și o canapea extensibilă, stil rustic. Facilități: bucătărie utilată, masa la cerere sau pe cont propriu, Aqua Spa (saună uscată, mini sală de sport, solar, 2 bazine), trambulină, teren exterior multifunțional – iarna patinoar, vara teren de tenis, bar cu terasă.

Pensiunea Ștefănuț 3*

Localizare: Prundu Bârgăului, la aprox. 250 m de DN 17, lângă Pensiunea Ursa. Living la parter, bucătărie utilată, cafea din partea casei. La etaj: 4 camere duble, cu pat matrimonial, posibilitate de extra bed in 2 dintre ele. Facilitati: cramă la subsol, ciubăr în curte, ceaun, costume populare de probat turiștii.

Pensiunea Encian 4*

Localizare: Colibița. Pensiunea dispune de 4 apartamente cu scara interioara. La parter este livingul, bucataria utilata  – canapea extensibila, baie de servici, tv, frigider cu congelator iar sus dormitor, baie cu dus, dresing. Pesniunea mai dispune de o terasa spatioasa, tenis de masa, casuta cu jucarii pentru copii. Se pot inchiria biciclete.

Casa Edy

Localizare: Colibita. Pensiunea dispune de 6 camere (maxim 19 locuri de cazare). Living la parter  si o camera cu baie. Etaj 1: 1 TRP (matrimonial + pat), balcon si baie. 1 TRP fara baie (baia de jos o pot folosi). 1 TRP cu baie proprie si balcon comun. Etaj 2: living comun la mijloc, cu canapea, 2 dormitoare  de cate 3 persoane. 2 bai, fara balcon.. 1 DBL cu pat dublu.

Pensiunea Lac Colibita 3*

Localizare: Colibita, 1,5 km fata de lac. Capacitate maxima 22 de locuri, 11 camere (DBL, TRP, 4 pax). Camere curate, mobilate cu bun gust, tv plat, cu baie proprie fiecare. Pensiunea mai dispune de parcare proprie, sauna si jacuzii exterior, restaurant.

Pensiunea Bujor de Munte 3*

Localizare: Colibita, fara iesire la lac., doar vedere. Pensiunea dispune de 6 camere duble cu balcon si baie proprie, mobilate modern. Exista posibilitate de extra bed la cerere. Alte facilitati: living cu semineu la parter, bucatarie utilata, parcare, spatiu vedre, casuta, hinta, tobogan pentru copii, foisor cu gratar.

Pensiunea Izvorul Zanelor

Localizare: la iesire din Colibita, spre Taul Zanelor (aproximativ 1 km din sat), langa padure. Pensiunea pune la dispozitia clientilor un living generos cu semineu, restaurant, o piscina interioara cu apa incalzita (32-33 grade C),sauna, ciubar, sala de evenimente si conferinte. Camere: 14 DBL cu balcon si baie proprie, mobilate modern si un apartament cu 4 camere si o baie.

Montana SPA 4*

Localizare: In satul Mita (la coada lacului, Colibita). Pensiunea dispune de 44 locuri de cazare in 17 camere (DBL, TRP si de 4 persoane).  Camerele sunt amenajate in stil rustic combinat cu modern, fiecare cu baie proprie. Unele camere au balcon. Pensiunea dispune si de restaurant cu terasa, biciclete de inchiriat ponton cu motor electric (capacitate 40 locuri) – doar pentru cei cazati, gratuit, biciclete de apa, SPA cu piscina interioara, jacuzii, saune (umede, uscate, salina).

Popas Transilvania 4*

Localizare: In pasul tihuta, la aproximativ 3 km de Hotel Castel Dracula si manastire. Camere: 16 camere (DBL, Sgl, 2 Apart), capacitate maxima 37 de locuri. Pensiunea mai dispune de parcare generoasa, curte interioara pentru evenimente, rotisor, BBQ, protap, restaurant, spatiu de joaca pentru copii.

Pensiunea Pasul Tihuta 3*

Localizare: vis-a-vis de Hotel Castel Dracula,pe drumul ce duce la Tasuleasa Social, chiar sub DN17. Camere:5 camere duble si 2 apartamente, 18 locuri capacitate maxima, cu mesaje cu oglinzi si usile de sticla. Restaurant a la carte – momentan deschis doar in weekend. Proprietarii organizeaza vara Festival cu Lac – muzica electronica. Initiatorii conceptului de montain break.

Pensiunea Tihuta 2*

Localizare: intre Valea Strajii si Pasul Tihuta, la DN 17. Camere  DBL, TRP, Apart, majotitatea cu baie comuna (doar 2 au baie proprie)., unele au balcon (razboi de tesut intr-un balcon). Pensiunea are living la parter, bucatarie utilata, foisor afara.

Fisherman’s Resort

Localizare: Colibita. Locatia dispune de 25 camere duble standard, 4 apartamente, 4 bungalow-uri si 12 camere duble premium in regim Bed & Breakfast, Demipensiune sau Pensiune completa. Toate sunt utilate modern la standard de 3 si 4 stele, fiecare camera dispunand de baie en-suite bine echipata, terasa, vedere spre lac si munte, wifi, TV. Detalii pachete si alte informatii au fost inmanate personal agentilor de turism in cadrul infotripului.

SOURCE AND TAGS